top of page

Statistika jednoho roku střelby


Nedávno uplynul přesně jeden rok od chvíle, kdy jsem začal používat hlaveň v ráži 6,5 Creedmoor v multirážovém systému Remington 700. Co všechno tato hlaveň a systém mají za sebou? Tady je souhrn a pár čísel...

Jde o systém Remington 700, který už jsem představil. Poprvé jsem z této hlavně střílel 14.11.2017 a šlo o „break-in“, neboli zajetí hlavně (24 ran). Poté jsem provedl 159 výstřelů v rámci testování a hledání optimálního náboje. Od té doby střílím pouze přebíjené náboje jednoho typu a nezměnil jsem nic v jejich přípravě.

Celkový počet výstřelů – 1712

Počet jednotlivých střeleckých událostí – 48

Minimální počet výstřelů v události – 9 (trénink)

Maximální počet výstřelů v události – 90 (velká taktická soutěž 3 dny. Kvůli zdravotním problémům jsem v pauzách nečistil)

Průměrný počet výstřelů v události – 35,7

Čištění zbraně provádím samozřejmě po každé střelbě. Jednak nejsem čuně a také náš systém čištění a údržby hlavně opravdu funguje, takže se můžeme spolehnout na jistý zásah studenou ranou...

Počet soutěží – 24

Medailové umístění – 9

Minimální teplota - 4°C

Maximální teplota + 29°C

Střelby v ČR – 29

Střelby v zahraničí – 19

Mimo soutěží měřím úsťové rychlosti průběžně při každém střílení. Na počátku byla úsťová rychlost 875 m/s při teplotě 20°C. Po roce se snížila na 855 m/s při stejné teplotě se stejným nábojem. Toto snížení rychlosti je způsobené opotřebením hlavně. Předpokládaná životnost hlavně pro soutěžní střelbu by měla být okolo 2200-2500 výstřelů.

Statistiky střelby se velmi hodí při vyhodnocování a při přípravě na další střelby. Z chování hlavně lze leccos vypozorovat, což je při Long Range neocenitelné... Vedení střeleckého deníku tak může dost pomoci a je to skutečně užitečné.

Nejen členům našeho týmu můžeme nabídnout pomoc nebo radu při výběru vhodného střeliva. Máme s tím už přeci jen nějaké zkušenosti i výsledky... Nebojte se nás kontaktovat.

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
bottom of page