top of page

Taktika na sněhu


Tentokrát jsme se zúčastnili taktické soutěže v podmínkách jiných než obvykle - v mrazu a na sněhu...

Vzhledem k tomu, že prakticky všichni členové týmu máme nové zbraně a i náboje, začátek sezóny bude zaměřen na korekci balistických tabulek a na "zvyknutí si na novou výbavu". Nečekáme tedy žádné velké výsledky, ale spíš všechno bereme tréninkově a na ověření. Tohle byla ostatně první příležitost, kdy jsme si vystřelili na 500m a více.

Kvůli podmínkám byla střelba poněkud obtížnější, protože byl poměrně tuhý mráz a tak ležet na sněhu a vyčkávat znamenalo samozřejmě i dost prochladnout.

Všichni střelci si pomáhali střeleckými podložkami. Jednak před prochladnutím, protože někteří měli podložky izolované, nebo před přimrznutím ke sněhu - Jako nejbližší podložka, která je pouze silná nepromokavá látka, bez polstrování. Byl jsem jediný, kdo střílel bez podložky, jen tak vleže na zemi... Kvalitní oblečení to prostě umožní.

Terče byly až do vzdálenosti 700m. Občas i svítilo sluníčko, někdy i přímo proti nám. Moc příjemné...

Pohled skrz optiku na papírové terče na vzdálenosti 500m. Ty malé kovové na zemi se pak střílely také.

Zajímavé byly i jiné polohy, než vleže. Na této překážce se střílelo na kovové terče v různých vzdálenostech, a to vleže ze spodního otvoru, skrz prostřední otvor a pak také z vrchní hrany desky. Samozřejmě na čas.

Také prostý sed se dá technicky nějak vylepšit, když víte jak na to. Koneckonců, máme i Kondiční trénink - polohy, zaměřený právě na to. Polohy nám jako obvykle docela šly. Mimochodem, toto bylo na 10cm terč na zhruba 200 metrů.

A nakonec oblíbená disciplína na tyto kovové terče. 10 různých terčů v neznámých vzdálenostech, tentokrát mezi 250 a 520 metry. Samozřejmě na čas. Ty kovy jsou zhruba 25cm vysoké (jenže jsou zasazené do země, takže je z nich vidět tak 20cm) a asi 17cm široké...

Jak jsem už zmiňoval, tuto soutěž jsme pojali tréninkově a hlavně na ověření balistických tabulek. Veronice seděly tabulky lépe a také se jí dařily polohy i poslední disciplína, skončila zhruba v polovině a já jsem se s tabulkami trápil více, i když polohy i poslední disciplína dopadly také dobře, celkově jsem byl o pár míst za Veronikou. Každopádně to byl parádně strávený víkend a zase jsme se posunuli dál - a o to přeci jde...


Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
bottom of page