top of page

Maskování výstroje barvami


Někdy si chceme zamaskovat vybavení, ať už kvůli taktickým soutěžím, nežádoucím odleskům, nebo prostě že se nám to líbí.

Jednou z možností je nástřik kamuflážními barvami. Tento druh maskování nemá mít trvalý charakter, ale je to jednorázové. Nástřik se tedy mění a upravuje podle aktuálního prostředí, nebo roční doby. Toto je do smíšeného porostu v létě, kdy předpokládáme sluneční svit... Práce je to poměrně rychlá a nenáročná - popis u jednotlivých obrázků.

Ano, i podobné věci se dozvíte a ukážeme si na našem kurzu "Sniper kurz - základní".

Maskování barvami

Tady je pár věcí, které jsme vybrali pro kamuflážní nástřik. Lahev na vodu, krabičky na puškové náboje a powerbanka (používáme nejen na dobití telefonů a podobně, ale také na napájení Labradaru - je dost náročný na spotřebu energie...).

Maskování barvami

Vybavení, které použijeme - lepící páska a papír (v tomto případě pouze na zakrytí otvorů pro kabely u powerbanky), aceton (na krabičkách i lahvi byly papírové nálepky. Ty jsme strhli a zbylé lepidlo odstranili acetonem) a kamuflážní barvy.

Barvy používáme různých značek, tedy od různých výrobců. Ale jsou to barvy k tomuto určené - rychle schnou, hodně dobře kryjí a nejsou moc odolné (například proti poškrábání, nebo otěru). To je schválně, protože jsou určeny k jednorázovému a opakovanému nástřiku - lze je tedy snadno zase smýt a nakamuflovanou věc vrátit do původního stavu.

Proč používáme barvy od různých výrobců - protože se maličko liší svými odstíny, což chceme...

Maskování barvami

Základ v kombinaci zelená / hnědá.

Maskování barvami

Další odstíny už používáme ne na celé plochy, ale na rozbití tvarů a celistvosti barevných polí. Krabička je ještě v základních barvách, na lahvi už probíhají úpravy.

Maskování barvami

K základní kombinaci zelená / hnědá jsme přidali ještě čtyři další odstíny. Ty byly nastříkány přes různé přírodní materiály, tak jak jsou vidět na obrázku. Ty přírodní materiály vlastně slouží jako šablona.

V tomto případě jsme použili jednak větev s malými lístky, dva druhy travin a jedno uschlé cosi (nejsem botanik)...

Maskování barvami

Hotová lahev. Je dobře vidět zelený / hnědý základ... Mimochodem, tou zelenou a hnědou jsem zase nazpět dokončoval.

Maskování barvami

A hotový zbytek... Asi by Vás mohlo napadnout, proč ty světlá místa. Jak jsem už zmiňoval, je to určeno do prostředí, kde je kombinace nízkých listnatých porostů a travin. A s předpokládaným silným slunečním svitem. Je tedy dobré se vypořádat i s aspektem "světlo / stín", kdy skrz řidší listnatý porost svítí slunce a na zemi vytváří světlé skvrny...

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
bottom of page